Na stavenisku mešity v Lipsku sa našla zabitá ošípaná s nápisom "Mutti Merkel"

NETKY.SK • 25 Február 2016, 12:44 • 2 min
Na stavenisku mešity v Lipsku sa našla zabitá ošípaná s nápisom "Mutti Merkel"

LIPSKO - V areáli rozostavanej mešity vo východonemeckom meste Lipsko sa našla mŕtva sviňa domáca, na ktorej bolo načmárané meno kancelárky Angely Merkelovej. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenie miestnej polície.

slovakia

left justify in out

Podľa nej bol na tele zvieraťa načmáraný nápis "Mutti Merkel". Slovo "Mutti" v nemčine znamená "mamička" a v hovorovej reči sa často používa na označenie nemeckej líderky.

 

Merkelová sa stala terčom kritiky ultrapravicových a islamofóbnych zoskupení za svoju ústretovú politiku voči migrantom. Vďaka nej vlani prišlo do Nemecka 1,1 milióna migrantov, z ktorých mnohí utekali z oblastí bojov na Blízkom východe.

 

Nález zabitej ošípanej s Merkelovej menom nie je prvým prípadom tohto druhu v areáli lipskej mešity, ktorá bude mať aj minarety. V roku 2013 sa tam po týždňoch protestov proti jej výstavbe našlo päť odrezaných prasacích hláv.

 

Polícia prípad vyšetruje ako politicky motivovaný priestupok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies