Na stavbu štadióna v Košiciach prebieha územné konanie

NETKY.SK • 14 Júl 2016, 14:24 • 2 min
Na stavbu štadióna v Košiciach prebieha územné konanie

KOŠICE – Výstavba moderného futbalového štadióna v Košiciach je o krok bližšie k realizácii. V priestore stavby na ulici Pri Prachárni bol ukončený archeologický výskum, aktuálne prebieha územné konanie.

slovakia

left justify in out

"Prebehne územné konanie, výsledkom ktorého bude rozhodnutie o umiestnení stavby a ktoré bude podkladom súťažného dialógu. Zhotoviteľ bude vyberaný v súlade so zákonom o verejnom obstarávaní, známy bude po ukončení súťažného dialógu," uviedla pre TASR hovorkyňa mesta Linda Šnajdárová k ďalšiemu postupu.

 

Košická futbalová aréna (KFA) má byť hotová do júna 2018. Mesto má na to k dispozícii 12 miliónov eur, z toho osem miliónov je bezúročný úver od ministerstva financií so splatnosťou na desať rokov, zvyšné štyri milióny je vládna dotácia.

 

Návrh na vydanie územného rozhodnutia na stavbu predložila koncom júna spoločnosť Košická futbalová aréna. Založenie tejto akciovej spoločnosti schválilo v roku 2014 mestské zastupiteľstvo s akciovým podielom 85 percent pre mesto a 15 percent pre klub MFK Košice – v súčasnosti FC VSS Košice.

 

Stavenisko odovzdalo mesto koncom novembra 2015 dodávateľom prípravných prác na hrubé terénne, dendrologické práce a archeologický prieskum, čím sa podľa magistrátu oficiálne začala výstavba štadióna.

 

Nový štadión s tribúnou pre 9000 divákov, vyhrievaným trávnikom a dvomi tréningovými ihriskami bude spĺňať kritériá podľa kategórie 4 Európskej futbalovej únie (UEFA).

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies