Na stavanie snehuliaka malá Lana nezabudne do konca života! Stala sa obeťou susedových psov

NETKY.SK • 4 December 2017, 08:51 • 2 min
Na stavanie snehuliaka malá Lana nezabudne do konca života! Stala sa obeťou susedových psov

FIĽAKOVO – Malú iba päť-ročnú Lanu, ktorá si išla na lúku vedľa rodinného domu starých rodičov postaviť snehuliaka napadli zúrivé psy.

slovakia

left justify in out

Otcovi, ktorý šiel svoju malú dcérku skontrolovať, sa naskytol hrôzostrašný podhľad! Lanu napadli dvaja susedovi psy, ktorý ju ťahali a trhali. Keď sa otcovi podarilo na poslednú chvíľu psov zahnať, dievčatko bolo v takom šoku, že nechcelo k sebe nikoho pustiť.

 

„Už som videl, ako moju dcérku ťahali a trhali,“ opisuje zdesený otec napadnutého dieťaťa. Zúfalý rodič chcel psy najskôr odplašiť trúbením. To však nepomohlo. „Mal som poruke plynovú pištoľ, tak som dvakrát vystrelil do vzduchu. Zvieratá potom odskočili štyri metre dozadu a len sledovali situáciu a vrčali,“ dodáva. Laura mala po útoku doráňané celé telo. Stopy po “kúsancoch“ má všade, na krku, hlave či líci. Rodičia ju okamžite previezli do nemocnice. Dievčatko sa momentálne uzdravuje, no útok ju poznačil psychicky. „Nechce nikoho pustiť k sebe, že je škaredá,“ uviedol otec.

 

img

 

Zranenia mali dievčatku spôsobiť susedove psy, jednoročná suka a jej niekoľkomesačné šteňa. Jeho dom je od miesta nešťastia vzdialený asi 200 metrov, no psy neboli uviazané a pozemok ani nie je oplotený. Majiteľ zostal nepríjemne prekvapený, pretože jeho psy doposiaľ nikdy nikomu neublížili. „Keď príde cudzí človek, tak naňho brešú, ale ešte nikomu nikdy nič nespravili,“ povedal majiteľ psov.

 

Po nepríjemnom incidente už psov zatvoril do klietky. V súvislosti so zlou skúsenosťou Lanin otec apeluje na ostatných majiteľov psov, aby na nich viac dozerali, aby sa podobná tragédia už nestala. „Aby si tie psy uväzovali, sledovali. Nepúšťať ich takto slobodne behať. Jednoducho chcem ochrániť ďalšie deti!“

 

img

 

„Veď ony ju brali ako korisť. Včera mi vravela, že otec, kebyže neprídeš, tak ony ma zjedia,“ dodáva. Prípad už prešetruje polícia, ktorá ho zatiaľ objasňuje ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies