Na Starý most posielajú viac pracovníkov

NETKY.SK • 22 September 2015, 15:00 • 2 min
Na Starý most posielajú viac pracovníkov

BRATISLAVA – Viac ľudí bude pracovať na bratislavskom Starom moste a výstavbe električkovej trate do Petržalky. Hlavné mesto tvrdí, že na celom projekte nosného dopravného systému sa postupne zvyšuje počet pracovníkov a len v ďalších dňoch by ich malo pribudnúť 18. Projekt tak vraj do druhýkrát posunutého termínu, do polovice decembra, dokončiť stihnú. Na pondelňajšom (21.9.) kontrolnom dni to deklaroval aj samotný zhotoviteľ. TASR o tom informovala bratislavská hovorkyňa Ivana Skokanová.

slovakia

left justify in out

"Najbližší výsuv bude začiatkom októbra, potom nás čaká už len jeden posledný výsuv zasa koncom októbra, ktorý bude opäť realizovaný z podpornej lode a bude zastavená lodná doprava," popísal plánované práce na Starom moste primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. Most bude postupne osvetľovaný, začnú naň montovať ilumináciu.

 

Na staromestskej strane dokončujú práce na električkovom zvršku v úseku električkového triangla Štúrova a Jesenského. V tejto časti by mala byť električková doprava podľa údajov mesta obnovená začiatkom októbra. Práce pokračujú aj na betonáži podkladnej dosky železničného zvršku na Štúrovej ulici, na ktorú sa v priebehu októbra budú klásť električkové koľaje.

 

"Začínajú sa realizovať aj práce na zastávke na Štúrovej pri Šafárikovom námestí," uviedla hlavná dopravná inžinierka Bratislavy Tatiana Kratochvílová. Časť Múzejnej ulice bude podľa jej slov uzatvorená pre parkovanie aj naďalej, až do konca novembra.

 

Na Petržalskej strane dokončujú zastávku na Bosákovej ulici, namontované sú už aj prvé prístrešky na zastávkach. "Viacero ľudí sa nás pýtalo, čo za 'domček' to v Petržalke rastie. Je to meniareň - technické zariadenie pre trakčné vozidlá, ktoré bude slúžiť technickej obslužnosti električkovej radiály," vysvetlila bratislavská hlavná dopravná inžinierka. Meniareň je po stavebnej stránke hotová. Práce pokračujú i na cyklochodníku od Bosákovej ulice k estakáde na Einsteinovej.

 

Konzorcium troch firiem na čele s Eurovia SK projekt realizuje za 58,8 milióna eur bez DPH. Aby ho preplatila Európska únia, treba ho dokončiť do konca tohto roka. Pôvodne mali byť práce hotové do konca augusta, potom do konca októbra. Termín 15. december je tak už tretie posunutie harmonogramu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies