Na starej sýpke spadla strecha, hrávali sa tam deti

NETKY.SK • 19 Marec 2014, 10:00 • 2 min
Na starej sýpke spadla strecha, hrávali sa tam deti

RIMAVSKÁ SOBOTA – Na starej, chátrajúcej sýpke v Rimavskej Seči v okrese Rimavská Sobota spadla cez víkend strecha. Už dlhší čas chýbali v sýpke ukradnuté drevené nosné konštrukcie.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej pre SITA uviedol prednosta obecného úradu Alexander Lóska, strecha bola prepadnutá a keď v sobotu fúkal silný vietor, začala padať aj krytina. „Bál som sa tam vojsť,“ povedal Lóska, ktorý budovu označil výstražnými tabuľami „životu nebezpečné!“, no napriek tomu tam neskôr videl hrať sa deti. Do nedele rána bola padnutá väčšia časť strechy a podľa prednostu niekto ukradol aj výstražné tabule.

 

„Našťastie sa nikomu nič nestalo,“ zdôraznil prednosta. Na nebezpečný stav budovy, ktorá nie je vo vlastníctve obce, upozorňovali v minulosti viacerí obyvatelia ako aj samotní poslanci. “Útočia na mňa poslanci, ale máme zviazané ruky,” povedala začiatkom roka starostka obce Márta Stubendek. Najväčším problémom podľa nej je, že niekto v budove vypílil drevené nosné konštrukcie a objekt bol rozkradnutý. Ako prednosta potvrdil, s majiteľom sa nevedia skontaktovať. 

 

Dominantná stavba, bývalá sýpka, sa nachádza na vjazde do obce od Rimavskej Soboty. Približne 200-ročná baroková stavba (Futura) chátra od 90-tych rokov minulého storočia, dovtedy slúžila ako sklad osiva, bolo tam aj laboratórium a kancelárie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies