Na Stanleyho pohár pribudne tento rok meno niektorého zo slovenských hokejistov!

NETKY.SK • 10 Jún 2013, 06:55 • 2 min
Na Stanleyho pohár pribudne tento rok meno niektorého zo slovenských hokejistov!

CHICAGO - Na Stanleyho pohár pribudne tento rok meno niektorého zo slovenských hokejistov. Vo finále na seba narazia Chicago Mariána Hossu a Michala Handzuša a Boston Zdena Cháru. Súboje o Stanleyho pohár sa začínajú v stredu 12. júna na ľade víťaza základnej časti NHL Chicaga.

slovakia

left justify in out

Blackhawks postúpili do finálovej série po triumfe 4:1 na zápasy nad obhajcami titulu Los Angeles Kings. Rozhodujúci duel vyhrali v sobotu po zásahu Patricka Kanea v druhom predĺžení 4:3. „Bol to napínavý zápas do poslednej sekundy. V závere riadneho hracieho času sme dostali gól 9 sekúnd pred jeho vypršaním. Podobné veci tím posilnia, ide naďalej za cieľom, aj keď sme nadreli dve predĺženia navyše. Dnes nám zahral skvele prvá útok, Patrick Kane mal vynikajúci zápas a rozhodol. Bol to nervák až do konca, možno viac pre ľudí ako pre nás. Sme radi, že sme to zvládli,“ povedal v rozhovore pre popoludňajšie vysielanie Rádia Slovensko RTVS Marián Hossa. 

Na trenčianskeho odchovanca čaká štvrté finále v kariére. Len málo aktívnym hráčom sa to podarilo. Zo Slovákov je prvým, ktorý nastúpi štyrikrát vo finále Stanleyho pohára. Dvakrát odchádzal z ľadu doteraz bez trofeje, raz sa tešil z víťazstva. Rekordérom v počte trofejí spomedzi rodákov spod Tatier je Tomáš Kopecký, ktorý sa tešil dvakrát. „Mali sme vynikajúcu sezónu a bolo by krásne, ak by sme ju zakončili víťazstvom. Urobíme všetko preto. U nás doma budú médiá sériu dosť rozoberať, bude to veľký súboj. Máme kvalitný tím, musíme si veriť,“ tvrdil pre RTVS Marián Hossa. 

Chicago začalo piate finále Západnej konferencie veľmi dobre a v 6. min už viedlo 2:0. Kings sa však nevzdávali a v tretej tretine vyrovnali krátko pred jej koncom na 3:3. „Zápasy, v ktorých sa rýchlo dostanete do vedenia, bývajú vždy ťažké. Zamerali sme sa skôr na obranu, čo sa niekedy nevyplatí. Možno sme sa mali pokúsiť o tretí gól a viac ich napádať. Los Angeles má výborné mužstvo, vlani získali Kings pohár, majú charakter a vo finále Západnej konferencie to aj ukázali. Snažili sme sa o svoju hru, mali aj trocha šťastie a sme radi, že sme napokon rozhodli,“ uviedol pre Rádio Slovensko Michal Handzuš. 

Banskobystričan je v súboji o prestížnu trofej nováčikom. Na finálovú sériu s Bostonom sa veľmi teší. „Je super, že si zahrám finále, ktoré som ešte nehral. Nechcem si ho iba zahrať, ale chcem vyhrať aj pohár. Bude to ťažké, všetko máme pred sebou,“ doplnil pre Rádio Slovensko Michal Handzuš.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies