Na stanici newyorského metra objavili mláďatá dvoch skunkov

NETKY.SK • 9 August 2015, 09:30 • 2 min
Na stanici newyorského metra objavili mláďatá dvoch skunkov

NEW YORK - V newyorskom metre sa možno stretnúť so všemožnými pachmi, najmä ak je teplo.

slovakia

left justify in out

Napriek tomu noviny The New York Times prekvapili v sobotu informáciou, že dvaja policajti a pracovník podzemnej dráhy zachránili z metra dve mláďatá skunka, ktoré zablúdili uplynulý víkend na jeho stanicu v Bronxe. A zobrali ich k veterinárovi, aby sa ubezpečili, že sú v poriadku, informovala tlačová agentúra AP.


Šéf policajného úradu, pod ktorý patrí metro, Joseph Fox, na Twitteri príslušníkov i pracovníka metra pochválil za pomoc zvieratkám. Doslova napísal, že sa odvážili "ísť oveľa bližšie, ako by som išiel ja".
Úrad ochrany parkov v meste reagoval poznámkou, že skunky sú v New Yorku "doma" a sú "súčasťou newyorskej prírody".


Drobný cicavec žijúci v Severnej Amerike má účinnú chemickú zbraň, pred ktorou prchne aj obrovský medveď grizly. Touto zbraňou skunka sú jeho pachové žľazy s prenikavým pižmom. Skunky dokážu prúd zápachu presne nasmerovať a odpáliť na niekoľkometrovú vzdialenosť. Šatstvo zasiahnuté týmto pachom možno iba spáliť, zápach cítiť na 800 metrov. Ak skunk zasiahne svojím pižmom človeka, bude na čas spoločensky odpísaný.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies