Aktualizované: FOTO a VIDEO Strieľajúci muž zo stanice pri Mníchove je podozrivý z pokusu o vraždu

NETKY.SK • 13 Jún 2017, 11:18 • 2 min
Aktualizované: FOTO a VIDEO Strieľajúci muž zo stanice pri Mníchove je podozrivý z pokusu o vraždu

BERLÍN - Prokuratúra v Mníchove požiadala o uvalenie väzby na 37-ročného muža, ktorý dnes ráno postrelil viacero ľudí na železničnej stanici pri severovýchodnom okraji bavorskej metropoly. Podľa vyjadrenia jej hovorcu Floriana Weinzierla je hlavným dôvodom podozrenie z pokusu o vraždu.

slovakia

left justify in out

Incident na mníchovskom predmestí Unterföhring sa odohral po 08.20 h, keď polícia dostala hlásenie o potýčke vo vlaku mestskej rýchlodráhy, ktorá smerovala do Mníchova z blízkeho letiska. Nemenovaný Nemec, ktorý sa mal do tejto potýčky zapojiť, napadol na stanici v Unterföhringu policajta, pričom sa ho pokúsil zhodiť do koľajiska. Následne mu vytrhol služobnú zbraň a začal strieľať.

 

 

Pri streľbe utrpela život ohrozujúce zranenie 26-ročná kolegyňa napadnutého policajta, ktorú jeden z výstrelov zasiahol do hlavy. Policajtka ešte predtým postrelila útočníka, ten však dokázal vystrieľať celý zásobník a zranil aj dvoch okoloidúcich ľudí. Následne sa pokúsil ujsť, načo ho zadržali pri blízkej kancelárskej budove.

 

Po nahlásení streľby polícia uskutočnila v Unterföhringu rozsiahly zásah, pri ktorom bolo nasadených približne 200 policajtov vrátane príslušníkov špeciálnej jednotky. Na mieste zasahoval taktiež policajný vrtuľník.

 

 

Motív konania zadržaného muža je zatiaľ nejasný a vyšetrovatelia okrem iného zisťujú, či bol v čase incidentu pod vplyvom alkoholu alebo drog. Muža pochádzajúceho z bavorského okresu Oberbayern už v minulosti zadržali s malým množstvom marihuany, konanie proti nemu však bolo vtedy zastavené. Zatiaľ nie je známe, že by trpel nejakým duševným ochorením.

 

"Z rutinného výjazdu, akých máme za rok stovky, sa zrazu stal brutálny násilný zločin. Aj keď si uvedomujeme nebezpečenstvo spojené s naším povolaním, pri tomto nezmyselnom násilí nie sme schopní slova," reagoval mníchovský policajný prezident Hubertus Andrä.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies