Na štadióne v Trenčíne chystajú zmeny organizačného poriadku

NETKY.SK • 19 Október 2015, 11:24 • 2 min
Na štadióne v Trenčíne chystajú zmeny organizačného poriadku

TRENČÍN - Úradujúci slovenský futbalový majster AS Trenčín začal s prípravou zmien, ktoré by mali viesť k postupnej úprave organizačného poriadku smerovanej k výstavbe nového štadióna.

slovakia

left justify in out

Vedenie klubu zo Sihote si uvedomuje, že aktuálna podoba stánku nezodpovedá potrebám súčasnosti a aktuálne možnosti sú komplikáciou pri organizovaní každého zápasu. Manažment AS už fanúšikom vyšiel v ústrety tým, že spustil predaj vstupeniek na desiatich predajných miestach v Trenčíne, jeho okolí a cez internet. Upravil zónu s občerstvením, zlepšil ponuku a prevedenie fanshopu. Presunul striedačky a vytvoril tak lepšie miesta v dolnej časti tribúny. Vydáva tiež bulletin, ktorý fanúšikov detailne oboznámi o jednotlivých zápasoch.

"Už dlhšie sa zamýšľame nad zmenou celkovej kultúry na štadióne z pohľadu organizačného zabezpečenia. Chceme posunúť akceptáciu medzi bezpečnostnými zložkami a usporiadateľmi na jednej a fanúšikmi na druhej strane. Netýka sa to iba aktívnych fanúšikov, ale všetkých, ktorí prichádzajú na náš štadión. Musia cítiť, že sú vítaní. Každý jeden z členov organizačného štábu im musí vedieť poradiť pri akejkoľvek otázke. Všetko smerujeme k plánovanej výstavbe nového futbalového stánku. Ten poskytne klubu a fanúšikom celkom nový rozmer aj z pohľadu organizácie a prežitia zápasov," povedal pre oficiálnu stránku Trenčanov nový bezpečnostný manažér klubu Martin Bernát.

AS Trenčín plánuje otvoriť neformálnu diskusiu s dotknutými orgánmi, Slovenským futbalovým zväzom, klubmi a fanúšikmi o platných normách a prípadných zmenách. "Rozprávať sa môžeme o množstve problémov. Zákon o usporiadaní športových podujatí uvádza, že na štadión nemôžete vpustiť človeka, ktorý je evidentne pod vplyvom alkoholu. Táto nešťastná formulácia však často spôsobuje zbytočne konfliktné situácie. Možno by bolo dobré určiť exaktnú hranicu alkoholu v krvi a fanúšikov v prípade podozrenia podrobiť kontrole. Chceme začať meniť všeobecný pohľad na futbalových fanúšikov. Je to v našom spoločnom záujme," dodal Bernát.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies