Na štadióne v Petrohrade majú problém, trávnik sa trasie

NETKY.SK • 3 November 2016, 15:51 • 2 min
Na štadióne v Petrohrade majú problém, trávnik sa trasie

MOSKVA - Pohyblivá plocha futbalového štadióna v ruskom Petrohrade, na ktorom by sa mali už v roku 2017 hrať zápasy Pohára konfederácií FIFA a o rok neskôr aj majstrovstiev sveta, sa trasie. Inžinieri teraz hľadajú riešenie, ako tento nežiaduci jav odstrániť.

slovakia

left justify in out

Problém spočíva v mechanizme, ktorý umožňuje vytiahnuť trávnik za tribúny a následne ho pred zápasom zasunúť späť. "Ihrisko roluje na nestabilnom základe, ktorý potrebujeme spevniť," povedal minister športu a prezident Ruského futbalového zväzu Vitalij Mutko počas návštevy 68-tisícového stánku.

 

Odklad dokončenia prác však odmietol. Štadión určený prioritne pre MS 2018 v Rusku stavajú už deväť rokov. Vedenie mesta v júli tohto roka odstúpilo od zmluvy s hlavným dodávateľom, firmou Transstroj, a v auguste podpísalo kontrakt so spoločnosťou Metrostroj, ktorá ho mala dokončiť. Podľa znenia zmluvy bude stavba hotová najneskôr 26. decembra tohto roka. Realizácia sa predražila na 43,8 miliardy rubľov (690 miliónov amerických dolárov). Zahynulo pri nej najmenej osem robotníkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies