Na štadióne v Egypte 73 mŕtvych a viac ako 1000 zranených ľudí

NETKY.SK • 2 Február 2012, 08:12 • 2 min
Na štadióne v Egypte 73 mŕtvych a viac ako 1000 zranených ľudí

Na štadióne v Egypte 73 mŕtvych a viac ako 1000 zranených ľudí

slovakia

left justify in out

img

Výtržnosti fanúšikov, ku ktorým došlo na štadióne v egyptskom meste Port Said krátko po skončení stredajšieho futbalového zápasu medzi mužstvami Al-Masry a Al Ahli, si vyžiadalo 73 ľudských obetí a minimálne 1000 osôb je zranených. Pre najväčšu tragédiu v histórii egyptského futbalu vyhlásila egyptská vláda na štvrtok výnimočný stav. 
      Po násilnom vniknutí fanúšikov na hraciu plochu sa časť štadióna ocitla v plameňoch. Futbaloví priaznivci na záberoch televíznych kamier napadli hráčov Al Ahli, medzi obeťami sú aj pracovníci bezpečnostných služieb a organizátori. Podľa zástupcu ministra zdravotníctva Heshama Sheiha, väčšina zranených utrpela otras mozgu alebo hlboké rezné rany.
      K výtržnostiam prišlo len niekoľko sekúnd po konečnom hvizde v súboji, ktorí neočakávane vyhral domáci outsider nad favoritom 3:1. Podľa svedectiev napadli domáci priaznivci hosťujúcich hráčov aj ich fanúšikov. Hráči našli ochranu v šatniach, na tribúnach, ale na hracej ploche vypuklo šialenstvo.
      "Toto nie je futbal, toto je vojna. Ľudia umierajú priamo pred našimi očami. Nie sú tu bezpečnostné sily ani ambulancie, nič sa tu nedeje. Žiadam, aby ligu zrušili. je to strašná situácia a na dnešný deň nemožno nikdy zabudnúť," opísal dojmy pre miestnu televíziu hráč Ahli Mohamed Abo Treika.
      Krátko po zápase v Port Said zrušil egyptská federácia všetky ligové stretnuia. Násilnosti na štadiónoch v severoafrických krajinách výrazne stúpli po nedávnych revolučných zmenách.

Zdroj: TASR/Reuters, AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona