Na Stade de France sa včera hralo prvýkrát od útokov z 13. novembra 2015

NETKY.SK • 7 Február 2016, 11:08 • 2 min
Na Stade de France sa včera hralo prvýkrát od útokov z 13. novembra 2015

PARÍŽ - Za prísnych bezpečnostných opatrení sa včera prvýkrát od 13. novembra 2015 otvorili brány národného štadióna Stade de France na parížskom predmestí Saint-Denis.

slovakia

left justify in out

Ako informovala agentúra Reuters, medzištátny ragbyový zápas medzi Francúzskom a Talianskom v hľadisku sledoval aj francúzsky prezident Francois Hollande.

 

Hollande bol na štadióne aj 13. novembra 2015, keď v tesnej blízkosti Stade de France, kde sa práve hral medzištátny futbalový zápas medzi Nemeckom a Francúzskom, aktivizovali výbušniny na svojom tele traja samovražední atentátnici.

 

Takmer v rovnakom čase došlo na rôznych miestach 10. a 11. obvodu Paríža k sérii útokov, ktoré si spolu vyžiadali 130 obetí a vyše 350 zranených. K útokom sa prihlásila džihádistická organizácia Islamský štát.

 

V rozhovore pre televíziu France 2 dnes Hollande vysvetlil, že chcel prísť na štadión "na prvé podujatie od tých šialených útokov, lebo život musí ísť ďalej". "Nesmieme sa ničoho vzdať, ale súčasne musíme byť dôslednejší v oblasti bezpečnosti," pripomenul.

 

Dôkazom jeho slov je dôsledná bezpečnostná kontrola, ktorú museli podstúpiť všetci fanúšikovia. Z bezpečnostných dôvodov dnes boli uzavreté bočné vchody na štadión, v ktorého okolí hliadkovalo mnoho policajtov.

 

"Nie sme zvyknutí vidieť toľko policajtov na ragbyových zápasoch, ale cítim sa istejšie," kvitoval prezident francúzskeho združenia fanúšikov ragby Gérard Risacher.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies