Na Srí Lanke hrozia ďalšie zosuvy, stále pátrajú po obetiach

NETKY.SK • 31 Október 2014, 10:28 • 2 min
Na Srí Lanke hrozia ďalšie zosuvy, stále pátrajú po obetiach

KOLOMBO - Srílanské úrady varovali dnes pred ďalšími zosuvmi pôdy na čajovej plantáži, kde tento týždeň ničivý zosuv pochoval desiatky domovov.

slovakia

left justify in out

Ako píše agentúra AP, oficiálne miesta sa domnievajú, že v stredu prišlo o život zhruba 100 ľudí po tom, čo prudké monzúnové dažde uvoľnili množstvo blatistej pôdy na plantáži Koslanda v strednej časti krajiny.
      

Oblasť, kde hlásili zosuv pôdy, je obývaná predovšetkým nádenníkmi z čajových plantáží. Úrady vo štvrtok uviedli, že nádej na objavenie preživších už neexistuje. Údaje o tom, koľko ľudí zostalo v skutočnosti pochovaných pod nánosmi blata, sa však rôznia: podľa miestnych obyvateľov tento počet môže presiahnuť 200. Prvé informácie zo srílanského ministerstva pre mimoriadne situácie hovorili o 250 nezvestných.
      

Srí Lanka, predtým nazývaná Cejlón, je jedným z najväčších producentov čaju na svete. Najväčšie množstvo čaju sa produkuje v horách v strednej časti krajiny, kde mu vysoká nadmorská výška a množstvo zrážok poskytuje priaznivé podmienky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies