Na spoje RegioJetu do Košíc nie sú po 31. januári kúpené žiadne lístky

NETKY.SK • 12 Január 2017, 13:46 • 2 min
Na spoje RegioJetu do Košíc nie sú po 31. januári kúpené žiadne lístky

BRATISLAVA - Na spoje RegioJetu medzi Bratislavou a Košicami nemá po 31. januári kúpený lístok žiaden cestujúci. Dopravca už totiž podľa hovorcu Aleša Ondrůja nepredával lístky na vlaky, ktoré nebudú vo februári premávať.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť prestane od 31. januára vypravovať svoje vlaky na tejto trase. Jej rozhodnutie je definitívne po tom, čo sa na stredajšom (11. 1.) rokovaní s ministerstvom dopravy nedohodla na riešení situácie.

 

Cestujúci, ktorí majú u dopravcu kúpený takzvaný kreditový lístok s nabitým kreditom, za ktorý si kupovali na tieto spoje cestovné a nestihnú ho vyčerpať do konca januára, si môžu podľa Ondrůja štandardne bez ohľadu na aktuálnu situáciu vyzdvihnúť peniaze späť. "To sú peniaze zákazníka až do tej doby, kým ich neutratí za rezerváciu," opísal hovorca.

 

Môžu ich však bežne využiť aj na nákup akéhokoľvek lístka na diaľkový vlak dopravcu, napríklad z Bratislavy do Prahy alebo z Košíc do Prahy. A rovnako môžu tento kredit využiť aj na akýkoľvek autobusový spoj dopravcu. "To je úplne bežný postup, v tejto oblasti by nemali mať zákazníci žiaden problém," doplnil Ondrůj.

 

Rozhodnutie prestať vypravovať vlaky na trase medzi Bratislavou a Košicami RegioJet oznámil začiatkom minulého týždňa. Ako dôvod uviedol opätovné zavedenie štátnych InterCity vlakov na túto trať. Súčasne s cestovným zadarmo v dotovaných rýchlikoch totiž nie je podľa dopravcu na trhu dostatok platiacich cestujúcich na to, aby sa vedeli komerčne nedotované vlaky vo vnútroštátnej doprave na Slovensku uživiť.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies