Na spisovateľku Ulickú v Moskve zaútočili nacionalisti, poliali ju anestetikom

NETKY.SK • 29 Apríl 2016, 18:40 • 2 min
Na spisovateľku Ulickú v Moskve zaútočili nacionalisti, poliali ju anestetikom

MOSKVA - Známa ruská spisovateľka Ljudmila Ulická sa vo štvrtok stala obeťou útoku nacionalistov, ktorí ju poliali lokálnym anestetikom. Incident dnes odsúdil hovorca Kremľa Dmitrij Peskov, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

K útoku došlo pred divadlom v centre Moskvy, v ktorom práve prebiehalo slávnostné vyhlasovanie víťazov stredoškolskej historickej súťaže organizovanej ľudskoprávnou organizáciou Memorial.


Pred budovou divadla sa počas odovzdávania cien zhromaždila aj skupina približne 20 nacionalistov, ktorí mali na hrudi pripnuté takzvané stuhy sv. Juraja. Ulickú, ktorej literárne práce oceňujú doma i v zahraničí, niektorý z nich polial lokálnym anestetikom jasne zelenej farby. Polícia v súvislosti s útokom zatkla jednu osobu, uvádza ďalej AP.


Kremeľský hovorca Peskov dnes celý incident označil za prejav "chuligánstva" a dodal, že jeho strojcovia svojím počínaním "zneuctili" stuhu sv. Juraja, v Rusku tradičný symbol vojenskej cti.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona