Na Spišskom trhu budú obchodníci ponúkať tovar vo viac ako 500 stánkoch

NETKY.SK • 16 Júl 2010, 07:16 • 2 min
Na Spišskom trhu budú obchodníci ponúkať tovar vo viac ako 500 stánkoch

Na Spišskom trhu budú obchodníci ponúkať tovar vo viac ako 500 stánkoch

slovakia

left justify in out

img

Vo viac ako 500 stánkoch ponúkajú obchodníci svoj tovar na jubilejnom 55. ročníku Spišského trhu, ktorý dnes podvečer slávnostne otvorili v Spišskej Novej Vsi. Ľubomír Pastiran z Mestského úradu v Spišskej Novej Vsi TASR informoval, že tohtoročná účasť predávajúcich je najvyššia v histórii trhu.
"Stánky sú rozmiestnené na celom námestí v dĺžke viac ako 2,5 kilometra. Oproti minulému roku sme zväčšili plochu určenú na predaj, tým sme zvýšili aj možnú kapacitu pre návštevníkov," uviedol Pastiran. Súčasťou trhov sú predajné stánky s rôznym sortimentom tovarov, ale aj zábavné a reštauračné zariadenia. K dispozícii bude približne 2500 miest v prenosných reštauráciách, obchodníci budú ponúkať tovar od oblečenia cez darčekové predmety až po produkty  remeselníkov. V ponuke sú počas troch dní okrem iného aj drevené výrobky, autodoplnky, hračky, pomôcky do domácností, záhradná technika, oblečenie a podobne.
"Naše mesto má takmer 750 rokov a trhovníctvo má u nás veľmi dlhú tradíciu. Trhy v dnešných časoch už nie sú to, čo bývali pred mnohými rokmi, dnes je to taká spoločenská záležitosť, samotný predaj ide trocha bokom," zhodnotil primátor mesta Ján Volný. Dodal, že počasie organizátorom praje, očakáva preto minimálne stotisícovú návštevnosť. Stánky s tovarom sú rozmiestnené pozdĺž celého námestia i v niektorých priľahlých uliciach. Kvôli organizácii je celkom uzavretý prístup do týchto ulíc pre automobilovú dopravu počas celého trvania trhov až do soboty 17. júla.
Ešte pred otvorením samotného Spišského trhu dnes predpoludním otvorili aj brány výstavy Spiš – Expo v priestoroch zimného štadióna v Spišskej Novej Vsi. Ide o stavebnícku výstavu s medzinárodnou účasťou. "Je to už 43. ročník, máme na ploche 1248 štvorcových metrov 92 firiem zo Slovenska i zahraničia. Najsilnejšia je komodita Postav dom, tu vystavuje 46 firiem," uviedla riaditeľka výstavy Mária Kleinová.
Okrem toho si prídu na svoje aj milovníci záhrady, áut či ženy v domácnostiach. Podnikatelia budú vystavovať v piatich tematických okruhoch, okrem spomínaného Postav dom je to aj Domov a vkus, Domov a žena, Dvor a záhrada a Autoparáda. V ponuke sú aj finančné služby týkajúce sa poistenia domácností či stavebného sporenia.
Výstava, ktorá potrvá do nedele 18. júla, ponúka bytové a módne doplnky, domáce spotrebiče, stavebný materiál a systémy či nábytok. Vystavovaný tovar rôzneho druhu možno vidieť v interiéri a exteriéri zimného štadióna.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona