Na Spiši majú finančné problémy, ale v extralige hrať budú

NETKY.SK • 8 September 2013, 14:44 • 2 min
Na Spiši majú finančné problémy, ale v extralige hrať budú

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Necelý mesiac pred štartom najvyššej súťaže to v Spišskej Novej Vsi vyzerá tak, že v úvode nastúpia iba vlastní odchovanci, aj to za priškrtených podmienok.

slovakia

left justify in out

Mužský basketbal v Spišskej Novej Vsi sa na prahu novej sezóny ocitol vo finančnej kríze, ale prežije. Vedenie BK 04 AC LB Spišská Nová Ves prihlásil svoj klub do extraligy, aj keď momentálne sa nevie, aký káder a trénera budú mať na Spiši k dispozícii. Necelý mesiac pred štartom najvyššej súťaže to vyzerá tak, že v úvode nastúpia iba vlastní odchovanci, aj to za priškrtených podmienok.

"Finančná situácia je zlá a naplniť klubový mešec je zložité. V týchto pomeroch ma potešil prístup odchovancov, ktorí prejavili záujem zachrániť klub na extraligovej mape. Boli by sme radi, ak by súhlasili s upravenými podmienkami v krízovom režime," uviedol pre klubový web predseda výkonného výboru BK 04 AC LB Jozef Gonda. 

Tréner Milan Černický v uplynulej sezóne vybojoval pre Spišskú extraligový bronz a podpísal zmluvu na ďalší ročník. Za zmenených podmienok sa však rozhoduje, či bude pokračovať v práci na východe Slovenska.

"Vážime si patriotický prístup trénera Černického. On chce trénovať, ale má svoje požiadavky. Našou prioritou je splniť mu ich. Veríme, že ak naštartujeme sezónu s domácou ´spišskou´ zostavou, prebudíme ľudí, ktorí budú chcieť na basketbal prispieť," doplnil Gonda.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies