Na španielskych Kanárskych ostrovoch zúria búrky, v Grécku mrzne a sneží

NETKY.SK • 11 December 2013, 12:00 • 2 min
Na španielskych Kanárskych ostrovoch zúria búrky, v Grécku mrzne a sneží

TENERIFE/ATÉNY - Silná búrka spôsobila prerušenie dodávok elektrického prúdu na španielskom kanárskom ostrove La Palma. Zlé počasie sa dnes prejavilo aj v Grécku pri pobreží Egejského mora, informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Prudký dážď v noci nadnes na ostrove La Palma spôsobil, že v letovisku Los Llanos de Aridane a na ďalších miestach zaplavilo domy a prevádzky. Podľa španielskeho meteorologického úradu zlé počasie zasiahne počas dnešného dňa aj ďalšie Kanárske ostrovy. Úrady vyhlásili najvyšší stupeň poplachu a zatvorili školy. Na ostrove Gran Canaria vyhlásili za nezvestnú ruskú turistku, ktorá sa napriek silnému vetru bola kúpať v mori, uviedla tlačová agentúra DPA.

V Grécku silná búrka s nárazovým vetrom spôsobila, že pozastavili všetku dopravu na Egejské ostrovy a na Krétu, oznámila grécka pobrežná stráž.

Na severe Grécka teploty klesli pod bod mrazu. Na severných predmestiach Atén nasnežilo. V niektorých pohraničných územiach s Albánskom pretrváva mráz už dlhšie. Mnohé grécke mestá otvorili pre bezdomovcov vykurované športové haly.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona