Na Slovnesku sa dnes bude rozhodovať o predĺžení núdzového stavu, v Česku zvažujú úplné uzavretie krajiny

NETKY.SK • 25 Február 2021, 08:41 • 2 min
Na Slovnesku sa dnes bude rozhodovať o predĺžení núdzového stavu, v Česku zvažujú úplné uzavretie krajiny

BRATISLAVA - V stredu rozhodnúť nestihli, a tak by sme sa mali verdiktu dočkať dnes. Zákonodarcovia bud=u rozhodovať o predĺžení núdzového stavu.

slovakia

left justify in out

V stredu 24. februára nestihli v rozprave vystúpiť všetci prihlásení poslanci. Ešte začiatkom februára rozhodla vláda o tom, že núdzový stav sa od pondelka 8. februára predĺži aj o ďalších 40 dní. Kabinetu však podľa nedávno schválenej legislatívy tento krok musia ešte potvrdiť členovia zákonodarného zboru, a to do 20 dní od jeho predĺženia. Ministri na svojom rokovaní vo štvrtok 18. februára schválili návrh vlády SR na vyslovenie súhlasu NR SR s opakovaným predĺžením núdzového stavu.

 

Súvisiaci článok: Predĺženie núdzového stavu strana Sloboda a Solidarita podporí

 

 

PREDĹŽENIA NÚDZOVEHO STAVU POTREBUJE NAŠE ZDRAVOTNÍCTVO 👇 Klub SaS bude hlasovať za potvrdenie predĺženia núdzového...

Uverejnil používateľ Sloboda a Solidarita Streda 24. februára 2021

Česká vláda požiada Poslaneckú snemovňu českého parlamentu o predĺženie núdzového stavu do konca marca. Premiér Andrej Babiš sa v stredu vyjadril, že opatrenia podľa pandemického zákona, ktorý Senát poslal Snemovni na úpravu, v súčasnosti nestačia. Informuje o tom spravodajský portál TN.cz.

 

 

O predĺžení núdzového stavu budú diskutovať aj v susednom Česku. Na stredajšom zasadnutí sa vláda venovala kompletnému uzavretiu krajiny, pri čom jediné výnimky by boli predajne potravín a liekov, či cesta do práce. Kabinet taktiež navrhuje, aby nosenie respirátorov FFP2 bolo povinné všade. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies