Na Slovensku žiadal o azyl medzinárodne hľadaný muž

NETKY.SK • 30 Apríl 2018, 18:38 • 2 min
Na Slovensku žiadal o azyl medzinárodne hľadaný muž

BRATISLAVA – Na Slovensku žiadal o azyl ešte začiatkom marca cudzinec, z ktorého sa časom vykľula medzinárodne hľadaná osoba.

slovakia

left justify in out

Maďarské justičné orgány totiž na neho vydali európsky zatýkací rozkaz pre závažnú násilnú trestnú činnosť. Päťdesiatpäťročný muž ukrajinskej národnosti je momentálne vo väzbe a justičné orgány budú rozhodovať o jeho vydaní do Maďarska. Informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru (PZ) Denisa Baloghová.

 

Muž prišiel v marci na oddelenie železničnej polície v Trenčíne, aby si vybavil doklady, ktoré mu údajne ukradli, pričom zároveň požiadal o azyl. Pri poskytovaní osobných údajov o mene, dátume narodenia či štátnej príslušnosti klamal.

 

"Vďaka tomu, že cudzinecká polícia preveruje odtlačky prstov každého jedného nelegálneho migranta, sa podarilo odhaliť pravdu," uviedla Baloghová. Identitu muža potvrdil následne aj ďalší systém INTERPOL-u, a to biometrické rozpoznávanie tváre.

 

Muž mal v Maďarsku ešte v 90. rokoch minulého storočia uniesť svoju obeť a následne žiadať výkupné. Keď však výkupné nedostal, mal svoju obeť zabiť.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies