Na Slovensku zadržali 13 utečencov z Afganistanu

NETKY.SK • 15 Január 2021, 14:59 • 2 min
Na Slovensku zadržali 13 utečencov z Afganistanu

Vo štvrtok 14. januára polícia zadržala na rôznych miestach Slovenska trinásť cudzincov z Afganistanu. Všetci podstúpili test na COVID-19.

slovakia

left justify in out

Vo štvrtok 14. januára polícia zadržala na rôznych miestach Slovenska trinásť cudzincov z Afganistanu. Troch dospelých a tri deti bez sprievodu objavili v kamióne v areáli nitrianskej spoločnosti. Deti si prevzali pracovníci úradu práce, sociálnych vecí a rodiny a budú umiestnené v detskom domove v Medzilaborciach. Traja z nich už v minulosti žiadali o udelenie azylu v Rumunsku a tam ich aj vrátia. Do kamióna sa dostali vďaka prevádzačovi v Rumunsku. Dôvodom úteku boli zlé životné podmienky a občianska vojna. Prešli osem krajín, kým sa docestovali na Slovensko.

 

img



Dvoch maloletých cudzincov našla kontrola na zvolenskej vlakovej stanici. Chceli utiecť do Rakúska. Dočasne budú umiestnení v Centre pre maloletých bez sprievodu v Medzilaborciach.

Päť utečencov objavili pri kontrole kamióna v spoločnosti vo Svite. Aj títo muži už žiadali o azyl v Rumunsku. Vodič kamiónu vyrazil s tovarom z Bulharska. Tovar nepodliehal colnej kontrole, preto nebol zabezpečený plombou. Na Slovensko cestoval cez Rumunsko a Maďarsko. Všetci podstúpili test na COVID-19.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona