Na Slovensku vznikne nový poradný orgán vlády, ktorý bude monitorovať trh práce a rozvíjať zamestnanosť

NETKY.SK • 21 Február 2018, 12:56 • 2 min
Na Slovensku vznikne nový poradný orgán vlády, ktorý bude monitorovať trh práce a rozvíjať zamestnanosť

BRATISLAVA - Vláda dnes schválila návrh na zriadenie Rady vlády SR pre rozvoj zamestnanosti. Pôjde o poradný a iniciatívny orgán vlády, ktorý má monitorovať aktuálny stav trhu práce a služieb zamestnanosti na Slovensku a navrhovať opatrenia na odstraňovanie dôvodov nedostatku kvalifikovanej pracovnej sily na trhu práce.

slovakia

left justify in out

Rada bude mať 15 členov, štyroch z nich navrhnú zamestnávatelia a troch odborári. Rada vlády SR pre rozvoj zamestnanosti má tiež odporúčať príslušným ministrom skúmať príčiny ovplyvňujúce aktuálny stav trhu práce na Slovensku, koordinovať rezortné politiky pri rozvoji zamestnanosti s dôrazom na zosúladenie vzdelávania s potrebami trhu práce a vyjadrovať sa k prognózam vývoja na trhu práce.

 

Medzi jej kompetencie bude patriť aj koordinácia plnenia Národnej stratégie zamestnanosti Slovenskej republiky do roku 2020. Rada by tiež mala zaujímať stanovisko k štruktúre, obsahu a cieľovým skupinám národných projektov a dopytových-orientovaných projektov pre oblasť vzdelávania a prípravy pre trh práce.

Jedno zasadnutie rady by si malo zo štátneho rozpočtu vyžiadať výdavky v sume 50 eur. Do konca tohto roka by tak činnosť rady stála odhadovaných 200 eur a v ďalších rokoch asi 300 eur.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies