Na Slovensku vzniká nový obchodný reťazec: Farmfoods bude predávať len kvalitné miestne potraviny

NETKY.SK • 27 Júl 2017, 09:25 • 2 min
Na Slovensku vzniká nový obchodný reťazec: Farmfoods bude predávať len kvalitné miestne potraviny

Skupina slovenských farmárov sa rozhodla vybudovať vlastnú sieť predajní s kvalitnými domácimi potravinami.

slovakia

left justify in out

V poslednej dobe sa veľa hovorí o kvalite potravín aj o tom, že by sme mali preferovať domácich výrobcov. Podporíme tak našu ekonomiku a máme záruku, že jedlo k nám nemuselo precestovať tisíce kilometrov. Pre miestnych farmárov však nie je také jednoduché dostať svoje produkty do obchodných reťazcov. Tie na nich neustále vyvíjajú tlak, aby znižovali ceny, no to, samozrejme, môže vyústiť len do jedného – znižovania kvality. Takto funguje začarovaný kruh.

 

VIDEO Prečo nadnárodné korporácie vozia na východ nekvalitnejší tovar? Máme to vo vlastných rukách

 

Skupina desiatich farmárov sa preto rozhodla urobiť veci inak. Uvedomili si, že ak chcú dostať k ľuďom kvalitné slovenské potraviny, musia ísť vlastnou cestou. Založili nezávislé združenie Farmfoods a začali si budovať vlastnú obchodnú sieť. „Prvotná myšlienka vznikla zhruba pred desiatimi rokmi ako odpoveď na veľké obchodné reťazce. Trvalo to však ďalších päť rokov, kým prišli prvé reálne výsledky,“ hovorí výkonný riaditeľ Farmfoods, Tomáš Németh. Svoje podnikanie založili na dokonalej kontrole potravín od ich pestovania, cez spracovanie až po samotné produkty.

 

VIDEO Najčastejšie podvody v potravinárstve. Jedovaté látky sú takmer všade a konzumujete každý deň

 

Zo začiatku Farmfoods predávali v piatich pojazdných predajniach, v súčasnosti ich majú až 15. Nakoľko farmári zistili, že Slováci majú o „domáce“ potraviny čoraz väčší záujem, rozhodli sa aj pre budovanie kamenných predajní. Prvá z nich sa otvorila minulý rok v Rožňave a budú pribúdať ďalšie. Najbližšie sa objavia v Trenčíne, Rimavskej Sobote, Spišskej Novej Vsi a Košiciach. Združenie má v pláne ich počet postupne zvyšovať a do dvoch rokov by sme na Slovensku mali mať až 65 predajní farmárskeho obchodného reťazca.

 

VIDEO Niektoré éčka sú rakovinotvorné! V skutočnosti v potravinách nie sú vôbec potrebné. Čomu sa vyhnúť?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies