Na Slovensku vzniká nová strana NAJ

NETKY.SK • 16 Október 2016, 12:33 • 2 min
Na Slovensku vzniká nová strana NAJ

BRATISLAVA - Na Slovensku vzniká nová politická strana. Volať sa má Nezávislosť a Jednota (NAJ) a chce byť všeľudovou masovou stranou.

slovakia

left justify in out

Jej vznik ohlásil dnes Viktor Béreš z prípravného výboru.

 

So stranou bude spolupracovať prezident Slovenskej asociácie malých podnikov Vladimír Sirotka, primátor Senice Branislav Grimm aj starosta mestskej časti Košice - Juh Jaroslav Hlinka. Pôsobiť majú ako nezávislí experti. Zakladateľmi sú Viktor Béreš, Radoslav Hecl, Peter Šťastný, Adam Šepetka a Miroslav Seget.

 

"Strana NAJ ako strana odborníkov a etiky si dáva za svoj hlavný cieľ stať sa všeľudovou masovou stranou a celou svojou energiou nastoliť právny štát," uviedol Béreš. NAJ chce rovnosť pred zákonmi, spravodlivosť a vymožiteľnosť práva.

 

Nový subjekt odmieta oligarchov. "Naše dane sú rozkrádané v celom štáte prisatými firmami oligarchov ako chobotnica. Preto tieto podlé zmluvy medzi oligarchami a štátom zrušíme," vyhlásil Béreš.

 

NAJ sľubuje aj vyšetrenie káuz vrátane Gorily. Chce preveriť Mečiarove privatizácie aj vyšetriť únos prezidentovho syna Michala Kováča ml. Avizuje tiež zníženie priamych daní a odvodov a minimálny dôchodok na úrovni 550 eur.

 

Na registráciu strany treba splniť viaceré podmienky, jednou z nich je vyzbieranie minimálne 10.000 podpisov od občanov. Prípravný výbor by ich chcel získať do konca tohto roka. Potom predstaví aj celý realizačný tím.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies