Na Slovensku sú po sobote ďalší infikovaní. Ako na tom bol váš región?

NETKY.SK • 27 September 2020, 13:57 • 2 min
Na Slovensku sú po sobote ďalší infikovaní. Ako na tom bol váš región?

Máme ďalších 478 infikovaných novým koronavírusom. Zistilo sa to z 5655 testov, ktoré vykonali laboratóriá. Celkovo tak na Slovensku je od vypuknutia pandémie na Slovensku 9078 prípadov.

slovakia

left justify in out

Správu o tom prinieslo Národné centrum zdravotníckych informácií na portáli covid-19.nczisk.sk. Najviac nových prípadov pribudlo u ľudí vyšetrených v okresoch Bratislava (70), Námestovo (59) a Nové Zámky (20).

 

Aj tieto okresy

Ďalšími okresmi s novými infikovanými sú Trnava (20), Košice (19), Bardejov (16), Nitra (16), Topoľčany (16), Banská Bystrica (15), Galanta (12), Svidník (12), Senec (11), Spišská Nová Ves (11), Prievidza (10), Stropkov (10), Poprad (9), Nové Mesto nad Váhom (8), Považská Bystrica (8), Senica (8), Stará Ľubovňa(8), Dunajská Streda (7), Žilina (7).

 

Po 6 infikovaných bolo v okrese Dolný Kubín, Martin, Michalovce, Snina, Sobrance, a po päť v Bánovcich nad Bebravou, Humennom a Tvrdošíne.

 

 

Menej ako päť prípadov bolo v okresoch Hlohovec, Komárno, Košice a okolie, Levice, Šaľa, Brezno, Ilava, Kysucké Nové Mesto, Liptovský Mikuláš, Malacky, Ružomberok, Vranov nad Topľou a Zvolen, Len po dva prípady zaznamenali v okresoch Čadca, Pezinok a Žiar nad Hronom, a po jedinom v okresoch Bytča, Detva, Kežmarok, Medzilaborce, Myjava, Partizánske, Prešov, Rožňava, Skalica, Trenčín a Turčianske Teplice.

 

Od troch rokov

Ministerstvo zdravotníctva na sociálnej sieti udalo, že ide o ľudí vo veku od 3 do 89 rokov. Hospitalizovaných je aktuálne 199 pacientov, pričom COVID-19 z nich má 169. Intenzívnu starostlivosť si vyžaduje 16 ľudí, pľúcnu ventiláciu musia mať pätnásti. Na Slovensku je 4856 aktívnych ochorení.

 

Na shop.netky.sk si môžete objednať rôzne dezinfekčné góly či rúška, aby ste tak prispeli k predchádzaniu šírenia COVID-19.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies