Na Slovensku stagnujeme, kritizuje jihlavský Šulek

NETKY.SK • 30 Marec 2015, 17:52 • 2 min
Na Slovensku stagnujeme, kritizuje jihlavský Šulek

JIHLAVA 30. marca (SITA) - Vyššia kvalita, širšia konkurencia, viac fanúšikov aj väčší záujem médií. V tom všetkom je český futbal pred slovenským. Tvrdí to slovenský stredopoliar českého tímu FC Vysočina Jihlava Peter Šulek v rozhovore pre server idnes.cz.

slovakia

left justify in out

"Nejaký čas to vyzeralo, že to u nás pôjde k lepšiemu, ale opäť nastala vo futbale stagnácia. Prečo je to tak? Treba sa spýtať vedenia," povedal Šulek. Vzápätí si futbalista, ktorý predtým hrával v Žiline, Dubnici, Banskej Bystrici či Podbrezovej, predsa len dovolil porovnanie slovenského s českým futbalom. "V Česku chodí na futbal viac ľudí, viac sa o ňom píše v médiách a takmer na každom štadióne sú vyhrievané trávniky. Na Slovensku nemáme ani poriadny štadión. Akurát teraz v Trnave sa nejaký buduje, ale to všetko platí majiteľ - podnikateľ z vlastného balíka." 

 

Podľa 26-ročného Šuleka sú financie dôležitým faktorom toho, prečo slovenský futbal zaostáva za českým. "U nás futbal podporujú iba súkromné osoby, štát nie. Malo by sa s tým niečo robiť." Šulek tvrdí, že český futbal je aj omnoho príťažlivejší po hernej stránke. "V českej lige sa hrá agresívnejšie a rýchlejšie. Rovnako je rozdiel v konkurencii. Na Slovensku sú tri-štyri špičkové kluby, v Česku je silných mančaftov oveľa viac." 

 

Šulek má na Vysočine zmluvu do leta 2016, možnosťou je aj ročná opcia. Jihlavu, momentálne deviaty tím najvyššej českej súťaže, berie ako medzistupeň pre ďalšiu kariéru. "Želal by som sa posunúť o čosi ďalej do zahraničia. Futbalom sa chcem zabezpečiť, aby som bol v živote spokojný," dodal Šulek pre idnes.cz. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona