Na Slovensku sa zvyšuje záujem o športové autá

NETKY.SK • 16 November 2015, 14:50 • 2 min
Na Slovensku sa zvyšuje záujem o športové autá

BRATISLAVA - Slováci si čoraz častejšie kupujú športové auto, ktoré zároveň slúži aj ako rodinné vozidlo.

slovakia

left justify in out

Športiaky sú dnes súčasťou ponuky siete autobazárov na celom Slovensku. Milovníci rýchlej jazdy v poslednom období zacielili práve na športové automobily.

Ako vyplýva zo štatistík AAA Auto, zákazníci v priemere za tieto vozidlá z autobazáru minú viac ako 13.000 eur. Vyberajú si čiernu farbu a kupujú auto na konci leta. Najobľúbenejšou karosériou je športový hatchback, nasledujú kupé a športové kombi.

 

Zákazníci u športových vozidiel pozerajú stále viac aj na ich praktickosť. Preto za posledné tri roky klesol záujem o kupé. Naproti tomu vzrástol záujem o športové kombi. V motorizácii sa zvýšil záujem o dieselové motory, stále však 65 % vozidiel je benzínových.

 

Rovnako ako u bežných automobilov v rebríčku TOP 10 najpredávanejších značiek obsadila prvú priečku Škoda, ktorá s vozidlami Octavia RS a Fabia RS obsadila taktiež prvú a tretiu pozíciu v poradí jednotlivých modelov. Medzi škodovky sa vtesnal na druhú pozíciu Volkswagen s modelmi CC a Passat CC.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies