Na Slovensku sa začalo medzinárodné cvičenie zamerané na protivzdušnú obranu

NETKY.SK • 20 September 2016, 14:38 • 2 min
Na Slovensku sa začalo medzinárodné cvičenie zamerané na protivzdušnú obranu

BRATISLAVA - Na Slovensku sa dnes začalo medzinárodné cvičenie TOBRUQ LEGACY 2016, ktoré je zamerané na zladenie interoperability systémov protivzdušnej obrany členských krajín Severoatlantickej aliancie.

slovakia

left justify in out

Zúčastňuje sa na ňom osem krajín, pričom z ďalších ôsmich štátov pochádzajú pozorovatelia. Na Slovensko prišlo cvičiť približne 1250 zahraničných vojakov, ktorí sa pripojili k 450 slovenským vojakom.

 

TOBRUQ LEGACY 2016 je jedným z najväčších tohtoročných cvičení na Slovensku a jednou z dlhodobých plánovaných aktivít Ozbrojených síl SR. Cieľom je precvičenie operácií podľa článku päť Washingtonskej zmluvy a konceptu NATINAMDS.

 

"Takéto cvičenia jednoznačne podporujeme a považujem za veľmi dôležité, že sa v takomto rozsahu konajú práve na Slovensku. Okrem samotného cvičenia si naše zložky zároveň precvičia presuny techniky, sprevádzanie vozidiel, ale aj celú logistiku, ktorá k tomu patrí," povedal minister obrany SR Peter Gajdoš.

 

Na cvičení sa zúčastňujú okrem príslušníkov Ozbrojených síl SR aj vojaci z Českej republiky, Maďarska, Litvy, Lotyšska, Poľska, Slovinska a Spojených štátov amerických. Pozorovatelia sú z Nemecka, Veľkej Británie, Švédska, Bulharska, Talianska, Nórska, Portugalska a Francúzska. Záverečným dňom cvičenia je 30. september.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies