Na Slovensku sa nepripravuje projekt vojenskej základne USA

NETKY.SK • 7 Marec 2017, 18:11 • 2 min
Na Slovensku sa nepripravuje projekt vojenskej základne USA

BRATISLAVA - Ministerstvo obrany (MO) popiera, že by s USA viedlo rokovania o výstavbe základne alebo vojenského centra na území Slovenskej republiky.

slovakia

left justify in out

Hovorkyňa rezortu Danka Capáková vo vyhlásení uviedla, že v rámci bilaterálnych stretnutí sa doteraz uskutočnili iba neformálne rokovania, z ktorých vzišla možnosť podpory rozvoja už existujúcej infraštruktúry v rámci Ozbrojených síl SR.

 

"To znamená, že Slovenská republika má príležitosť modernizovať svoju vojenskú infraštruktúru, v tomto prípade určenú pre vzdušné sily," zdôraznila s tým, že zmodernizované by mohli byť letiská na Sliači a v Kuchyni.  Zatiaľ však neboli podpísané žiadne dokumenty ani medzivládna dohoda, preto je podľa Capákovej predčasné hovoriť o projekte vojenskej základne USA. "Rezort obrany však víta každú investíciu do modernizácie, ktorú sa nám podarí získať aj v rámci medzivládnych projektov," uzavrela hovorkyňa.

Projekt vojenskej minizákladne USA podľa portálu Topky.sk zverejnil na svojej webovej stránke server americkej vlády, obdobný Úradu pre verejné obstarávanie, pričom by malo ísť o zákazku za päť miliónov dolárov. Celú zákazku má mať na starosti armáda Spojených štátov. Zákazku môže vyhrať iba americká spoločnosť, pričom musí byť schopná komunikovať so slovenskými úradmi v našom jazyku.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies