Na Slovensku sa naďalej pokračuje v kontrole stravovacích zariadení

NETKY.SK • 11 Február 2019, 20:07 • 2 min
Na Slovensku sa naďalej pokračuje v kontrole stravovacích zariadení

BRATISLAVA - Úrad verejného zdravotníctva SR (ÚVZ) v súčasnosti eviduje na základe obdržaných informácií zo Štátnej veterinárnej a potravinovej správy SR (ŠVPS) celkovo 31 zariadení spoločného stravovania, do ktorých malo byť distribuované poľské hovädzie mäso z inkriminovaného poľského bitúnka. Z toho v jedenástich prípadoch malo ísť o školské a predškolské zariadenia.

slovakia

left justify in out

Z výsledkov kontrol hygienikov vyplynulo, že inkriminované poľské hovädzie mäso bolo dodané do 15 zariadení spoločného stravovania, pričom po konzumácii neboli hlásené žiadne zdravotné komplikácie. V prípade školských a predškolských stravovacích zariadení sa potvrdilo dodanie slovenského mäsa do štyroch zariadení. Pri kontrolách dvanástich zariadení spoločného stravovania, z toho v troch prípadoch ide o školské a predškolské stravovacie zariadenia, sa nepodarilo z dodacích listov a iných relevantných dokumentov zistiť, z akého bitúnku poľské mäso pochádza.

 

img

 

"Odborní pracovníci ÚVZ naďalej pokračujú vo výkone plánovaných kontrol v zariadeniach spoločného stravovania," informoval hlavný hygienik Slovenskej republiky Ján Mikas.

 

img


ÚVZ poskytuje na došetrenie Štátnej veterinárnej a potravinovej správe SR zistenia regionálnych úradov verejného zdravotníctva z cielených kontrol zameraných na pôvod hovädzieho mäsa. Kontroly hygienikov podľa Mikasa ukázali, že medzi hláseným poľským mäsom bolo na základe skontrolovanej dokumentácie aj mäso slovenského pôvodu.

 

"Výsledky z kontrol hygienikov ohľadne pôvodu dodaného hovädzieho mäsa zasielame ŠVPS pre ďalšie došetrenie a zistenie pôvodu a vysledovateľnosti mäsa v celom potravinovom reťazci v Slovenskej republike," konštatoval Mikas.

 

img
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona