Na Slovensku sa formuje nová Strana Práv Občanov

NETKY.SK • 8 Máj 2013, 12:58 • 2 min
Na Slovensku sa formuje nová Strana Práv Občanov

BRATISLAVA - Na Slovensku sa formuje nová politická strana, prípravný výbor Strany Práv Občanov (SPO) dnes oficiálne začal zbierať podpisy potrebné na založenie. Na registráciu strany ich treba 10.000.

slovakia

left justify in out

Podľa hovorkyne výboru Veroniky Machovej sa chce strana uchádzať o volebnú podporu v najbližších voľbách do europarlamentu v júni 2014 s cieľom získať dvoch europoslancov.

Do zbierania vstupuje SPO s heslom "SPOlu za lepší štát šťastných občanov". Tvrdí, že štát ovládajú politické a ekonomické elity. "Z tohto dôvodu sme sa rozhodli založiť SPO, ktorá bude na politickom poli bojovať za práva občanov a bude sa zasadzovať proti nespravodlivosti páchanej na bezbranných skupinách občanov, ktorí sa nevedia dostatočne brániť," uvádza sa v deklarácii strany.

Strana podľa deklarácie podporuje napríklad štrajk učiteľov. Okrem iného avizuje, že bude žiadať zmenu volebného systému na Slovensku tak, aby vznikli tri volebné obvody namiesto jedného, zrušiť by chcela aj volebnú kauciu, ktorá má zabraňovať občanom kandidovať vo voľbách. Hovorí tiež o potrebe zmien v súdnictve, napríklad, aby sa sudcovia nemenovali doživotne, ale na 10 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies