Na Slovensku sa bude vyrábať nový model od Citroënu

NETKY.SK • 12 Marec 2015, 09:56 • 2 min
Na Slovensku sa bude vyrábať nový model od Citroënu

BRATISLAVA- Nový model menšieho vozidla, vhodného aj do terénu, sa bude vyrábať v trnavskom závode PSA Peugeot Citroën. Podľa informácií denníka Pravda ide o takzvaný crossover značky Citroën.

slovakia

left justify in out

Nový automobil nahradí doterajšiu výrobu modelov Citroën C3 Picasso. Vďaka tomu by si malo udržať prácu súčasných 3500 zamestnancov.

 

To, že nový Citroën získala Trnava, oznámil v závode prezident koncernu PSA Peugeot Citroën Carlos Tavares ešte v závere minulého týždňa. Mal byť pritom aj premiér Robert Fico, ktorý však ochorel, pokračuje denník. Niektorí zamestnanci o novom aute už vedia.

 

"Carlos Tavares potvrdil, že do Trnavy smeruje investícia za 80 miliónov eur, ktorá nám zabezpečí výrobu nového automobilu," povedal pre denník Milan Minarech, šéf odborov v trnavskom závode PSA Peugeot Citroën.

 

Menšie vozidlo so zdvihnutým podvozkom sa bude vyrábať iba na Slovensku. Malo by sa zaradiť do segmentu, kde patrí aj Peugeot 2008. Nové vozidlo je ďalší z míľnikov výroby áut na Slovensku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies