Na Slovensku proti ochoreniu Covid-19 zaočkovali prvých 24 deti

NETKY.SK • 25 Jún 2021, 07:54 • 2 min
Na Slovensku proti ochoreniu Covid-19 zaočkovali prvých 24 deti

LEVOČA – Vo vakcinačnom centre levočskej nemocnice dnes začali s očkovaním detí od dvanásť rokov veku.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Počas vyhradeného času tam za prítomnosti pediatra zaočkovali proti ochoreniu COVID-19 v prvý deň 24 detí. Možnosť očkovania pre túto vekovú skupinu otvorila nemocnica podľa námestníčky riaditeľa pre ošetrovateľskú starostlivosť Beáty Ružbackej v rámci spolupráce s Ministerstvom zdravotníctva SR.

„V našom vakcinačnom centre sa môžu dať zaočkovať všetky vekové kategórie, pre ktoré je očkovanie sprístupnené. Organizačným rozdielom počas očkovania tejto vekovej skupiny je prítomnosť pediatra, zdravotnej sestry z detského oddelenia a tiež rodiča, respektíve zákonného zástupcu, ktorý dáva súhlas k samotnému očkovaniu,“ uviedla Ružbacká.

Záujemcovia na očkovanie sa prihlasujú prostredníctvom internetovej stránky korona.gov.sk. Vekovú kategóriu detí od dvanásť rokov tam plánujú očkovať v pravidelných intervaloch, a to každú stredu.

 

„V prípade potreby vieme zabezpečiť očkovanie aj počas iných pracovných dní. Po očkovaní je aj naďalej potrebné dodržiavanie epidemických opatrení v zmysle súčasných nariadení,“ dodala Ružbacká.
 

Prečítajte si tiež: Bude očkovanie povinné? Ministerka spravodlivosti Kolíková nič nevylučuje!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies