Na Slovensku prichádzame o našu pýchu, lesy nám miznú priamo pred očami!

NETKY.SK • 8 September 2017, 08:38 • 2 min
Na Slovensku prichádzame o našu pýchu, lesy nám miznú priamo pred očami!

BRATISLAVA – Slovensko dramaticky prichádza o svoje lesy, ktoré sú pýchou našej krajiny. Drevo sa ťaží aj v chránených oblastiach.

slovakia

left justify in out

Slovenský ochranársky snem spoločne s viac ako 150 odborníkmi a mimovládnymi organizáciami zo Slovenska i zahraničia žiadajú vládu SR, aby urýchlene  podnikla okamžité a rázne kroky na zastavenia ničenia posledných zvyškov prirodzených horských lesov nachádzajúcich sa na území Slovenskej republiky.

 

Vplyvom masívnej ťažby miznú závratnou rýchlosťou a to aj v najvýznamnejších veľkoplošných chránených územiach – v národných parkoch. Náš vzácny druh - tetrov hlucháň, ktorý tieto lesy potrebuje k prežitiu, je na pokraji vyhynutia.    

 

Signatári tiež vyzývajú vládu SR, aby prijala záväzok na zvýšenie podielu prísne chránených území na najmenej 5 % z rozlohy Slovenskej republiky a na prijatie zonácie národných parkov podľa medzinárodne uznávaných kritérií.

 

Jedine nezasahovanie vo vymedzených a dostatočne veľkých zónach chránených území, ako i zladenie hospodárenia v lesoch s ochranou prírody, dokáže reálne uchovať hodnoty prírodného bohatstva Slovenska, ktoré nám za súčasného stavu miznú priamo pred očami.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies