Na Slovensku pracuje čoraz viac cudzincov

NETKY.SK • 22 Apríl 2016, 10:15 • 2 min
Na Slovensku pracuje čoraz viac cudzincov

BRATISLAVA - Ku koncu marca tohto roka pracovalo na Slovensku 27,3 tis. cudzincov. V porovnaní s tretím mesiacom minulého roka ide o nárast o 6 tisíc osôb. Najpočetnejšie zastúpenie na slovenskom pracovnom trhu majú občania Rumunska. Tých ku koncu minulého mesiaca na Slovensku pracovalo 6,5 tis., čo je medziročne viac o 1,2 tis. osôb. Vyplýva to z údajov, ktoré zverejnilo Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

slovakia

left justify in out

Na druhej priečke sú občania Českej republiky, ktorých prišlo za prácou na Slovensko 3,4 tisíca. Oproti marcu vlaňajška tak počet občanov Českej republiky pracujúcich na Slovensku stúpol o 794. Nasleduje Poľsko, ktoré zaznamenalo na konci minulého mesiaca takmer 3,1 tis. svojich občanov pracujúcich na Slovensku, čo je medziročne menej o 81 ľudí.

 

Každý tretí cudzinec na Slovensku pracoval ku koncu marca tohto roka v Bratislave. V piatich okresoch hlavného mesta Slovenska bolo totiž zamestnaných takmer 8,8 tis. cudzincov. Nasleduje okres Trnava, ktorý koncom minulého mesiaca zaevidoval takmer 2,4 tis. zamestnaných cudzincov. Úrad práce v Čadci vykázal vyše 1,1 tis. pracujúcich občanov pochádzajúcich z iných krajín. Naopak, len traja cudzí štátni príslušníci pracovali v marci v okrese Gelnica.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies