Na Slovensku možno budú cvičiť ruskí vojenskí policajti

NETKY.SK • 13 Október 2013, 09:20 • 2 min
Na Slovensku možno budú cvičiť ruskí vojenskí policajti

BRATISLAVA - Delegácia vojenskej polície Ruskej federácie, vedená zástupcom riaditeľa Hlavnej správy Vojenskej polície Vitalijom Kochom, nedávno navštívila výcvikové zariadenia slovenskej armády.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo obrany pripúšťa, že v budúcnosti budú na Slovensku cvičiť ruskí vojenskí policajti.  Delegácia vojenskej polície Ruskej federácie, vedená zástupcom riaditeľa Hlavnej správy Vojenskej polície Vitalijom Kochom, nedávno navštívila výcvikové zariadenia slovenskej armády.  „Po návšteve zástupcov vojenskej polície Ruskej federácie na Slovensku nie je vylúčené, že v budúcnosti sa ruskí vojenskí policajti za účasti inštruktorov slovenskej vojenskej polície zúčastnia výcviku v našich výcvikových zariadeniach. O konkrétnych formách výcviku rozhodnú ďalšie rokovania medzi oboma stranami,“ informovala hovorkyňa ministerstva obrany Martina Balleková.

Ruská delegácia navštívila Centrum výcviku a kynológie vojenskej polície Vlkanová – Hronsek, ako aj Ústav špeciálneho zdravotníctva a výcviku ministerstva obrany v Lešti. Podľa slov Kocha ich zaujala predovšetkým multifunkčnosť celého priestoru, ktorá umožňuje výcvik mnohých ozbrojených, ale aj záchranárskych a bezpečnostných zložiek.  Urobili im aj ukážku činnosti  odboru simulačných technológií, ktoré cvičiacim jednotkám a štábom pomáha viesť intenzívny, realistický výcvik.  Vojenskí policajti Rusom ukázali, ako sa dá využiť výsadkový trenažér Jakub Koloseum.        

Riaditeľ našej vojenskej polície Jaroslav Hamár informoval aj o činnosti slovenských vojenských policajtov v zahraničných misiách a operáciách. V tejto oblasti ruská strana vojenských policajtov zatiaľ nevyužíva a zbiera skúsenosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona