Na Slovensku máme zaregistrovaných 155 politických strán a hnutí

NETKY.SK • 26 Január 2016, 08:20 • 2 min
Na Slovensku máme zaregistrovaných 155 politických strán a hnutí

BRATISLAVA - Na Slovensku máme 155 zaregistrovaných politických strán. Z nich 68 je aktívnych a 87 v likvidácii. Tento rok zatiaľ ministerstvo vnútra nezaregistrovalo žiadnu novú stranu ani neeviduje návrh na registráciu. TASR to potvrdila Michaela Paulenová z tlačového odboru ministerstva.

slovakia

left justify in out

Od roku 1990 zaniklo na Slovensku 95 politických strán a hnutí. Najviac v roku 1993, kedy skončilo činnosť 42 subjektov. Zároveň však vznikali nové strany a hnutia. Najmladšie sú minulý rok zaregistrované strany Šanca a SKOK.

 

Niektoré subjekty ministerstvo odmietlo zaregistrovať. Vlani napríklad SEN, ktorý založil aktivista Eduard Chmelár. Na webstránke ministerstva naďalej figuruje na zozname subjektov, ktoré zbierajú podpisy pre svoju registráciu.

 

Podpisy sa pokúšajú získať aj hnutia ÁNO ženám a ÚŽAS, ako aj strany ZMENA, Rozvoj a suverenita Slovenska, OSOH či XY. Na registráciu strany a hnutia je potrebných aspoň 10.000 podpisov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies