Na Slovensku je na políciu napojených takmer 5600 objektov

NETKY.SK • 19 August 2017, 06:00 • 2 min
Na Slovensku je na políciu napojených takmer 5600 objektov

BRATISLAVA - Na pult centrálnej ochrany prevádzkovaný slovenskou políciou bolo do štvrtka 17. augusta na celom území Slovenska pripojených 5584 objektov. Uviedla Denisa Baloghová, hovorkyňa Prezídia Policajného zboru SR.

slovakia

left justify in out

"Otázka ceny tejto služby je individuálna podľa konkrétneho objektu a stanovuje sa až po bezpečnostnej obhliadke. Zohľadňuje sa napríklad hodnota chráneného hnuteľného majetku, o aký objekt ide (napríklad, či ide o rodinný dom, byt, obchodné a podnikateľské priestory) a podobne," objasnila Baloghová.

 

Podľa jej slov možnosť pripojenia objektu na pult centrálnej ochrany polícia ponúka prostredníctvom služby ochrany objektov na každom krajskom riaditeľstve Policajného zboru.

 

"Výhodou je skutočnosť, že hliadka polície je vždy na blízku, schopná byť na mieste v priebehu pár minút (v priemere dve minúty, v závislosti od vzdialenosti objektu), efektívnosť zásahu zvyšuje aj možnosť zapojenia viacerých hliadok z okolia a tiež použitie služobného psa za účelom vystopovania a zadržania páchateľa," dodala hovorkyňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies