Na Slovensku je hmlisto, SHMÚ varuje i pred poľadovicou

NETKY.SK • 10 Január 2016, 19:48 • 2 min
Na Slovensku je hmlisto, SHMÚ varuje i pred poľadovicou

BRATISLAVA - Na Slovensku je hmlisto, Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) však okrem hmly varuje aj pred poľadovicou či vetrom.

slovakia

left justify in out

V prípade hmly vydal ústav výstrahu prvého stupňa, na celom území Slovenska platí do pondelkového rána do 6:00. Dohľadnosť je 50 až 300 metrov, čo môže znamenať nebezpečenstvo pre vodičov. Šmýkať sa môže vo všetkých krajoch Slovenska okrem Bratislavského a Trnavského. Prvý stupeň výstrahy platí do pondelka 11. januára do 9:00. Pozor by si mali dávať chodci ale aj vodiči, potenciálne nebezpečenstvo poľadovica predstavuje aj pre rôzne typy vedenia.

 

SHMÚ varuje aj pred vetrom, takisto vo forme prvého stupňa výstrahy. Varovanie platí pre Banskobystrický, Prešovský a Žilinský kraj, konkrétne pre okresy Turčianske Teplice, Banská Bystrica, Brezno, Martin, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Poprad, Dolný Kubín, Tvrdošín a Námestovo. Fúkať môže nad pásmom lesa, pričom vietor môže v nárazoch dosahovať rýchlosť 26 až 32 metrov za sekundu. Výstraha platí do polnoci z utorka 12. januára na stredu 13. januára. Rýchlosť vetra predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre rôzne aktivity ľudí.

 

Výstrahy na nedeľu:

 

img

 

Výstrahy na pondelok:

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona