Na Slovensku dnes skolabovalo 126 ľudí, horúco bude aj cez víkend

NETKY.SK • 14 August 2015, 17:18 • 2 min
Na Slovensku dnes skolabovalo 126 ľudí, horúco bude aj cez víkend

BRATISLAVA - Na Slovensku dnes skolabovalo 126 ľudí, z toho 64 mužov a 62 žien. Informoval o tom Ján Kobliška z Operačného strediska zdravotnej záchrannej služby (OSZZS).

slovakia

left justify in out

Zdravotníci najviac zasahovali v Prešovskom kraji, skolabovalo tam 24 ľudí. O jeden prípad menej mal Žilinský kraj. V Banskobystrickom kraji bolo 19 kolapsov, v Košickom kraji 18, v Bratislavskom 15 a v Nitrianskom 11. Po osem zásahov museli záchranári vykonať v Trnavskom a Trenčianskom kraji.

 

Horúčavy trápia Slovensko už niekoľko dní. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal v tejto súvislosti výstrahu najvyššieho 3. stupňa.

 

V sobotu meteorológovia očakávajú, že maximálna teplota vzduchu na juhu Slovenska dosiahne 36 až 38 stupňov a na severe krajiny 32 až 34 stupňov Celzia.

Upozorňujú, že vysoké teploty predstavujú zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona