Na Slovensku dnes pre horúčavy skolabovalo 110 ľudí

NETKY.SK • 15 August 2015, 17:31 • 2 min
Na Slovensku dnes pre horúčavy skolabovalo 110 ľudí

BRATISLAVA - Na Slovensku dnes skolabovalo 110 ľudí, z toho 65 žien a 45 mužov. TASR o tom informoval Radovan Hríbik z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OSZZS).

slovakia

left justify in out

Záchranári najviac zasahovali v Prešovskom kraji, skolabovalo tam 19 ľudí. O jeden prípad menej mal Bratislavský kraj. V Banskobystrickom kraji bolo 17 kolapsov, v Trnavskom 13, Nitrianskom 12, v Trenčianskom a Žilinskom 11 a v Košickom 9.

 

Horúčavy trápia Slovensko už niekoľko dní, na dnes meteorológovia opäť vydali pre celé jeho územie výstrahu najvyššieho 3. stupňa pred vysokými teplotami. V nedeľu (16.8.) by takáto výstraha mala platiť už len pre Nitriansky a Prešovský kraj a časť Banskobystrického a Košického kraja. Pre zvyšok krajiny Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) výstrahy zatiaľ nevydal.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona