Na Slovensku dnes bude fúkať vietor: Tieto regióny na tom budú najhoršie

NETKY.SK • 29 Október 2018, 09:17 • 2 min
Na Slovensku dnes bude fúkať vietor: Tieto regióny na tom budú najhoršie

BRATISLAVA - Na veľkej časti Slovenska treba od pondelňajšieho večera počítať so silným vetrom.

slovakia

left justify in out

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahy prvého stupňa pre okresy Bratislavského, Trenčianskeho, Nitrianskeho, Žilinského, Trnavského a Prešovského kraja.

 

Podľa meteorológov by na danom území mohla dosiahnuť rýchlosť vetra 65 – 85 kilometrov za hodinu. "Táto rýchlosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu," uvádza SHMÚ na svojej webovej stránke. Výstraha predbežne platí od pondelka od 18.00 do utorka (30.10.) do 18.00 h.

 

Taktiež od pondelka 16.00 h platí výstraha pred silným vetrom vo vyšších polohách nad pásmom lesa. Ten môže v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 110 - 135 km/h. Týka sa to prevažne niektorých oblastí Banskobystrického, Žilinského a Prešovského kraja. Výstraha predbežne platí do utorka do 12.00 h.

 

img

Zdroj: SHMÚ

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona