Na Slovensku chcú vzniknúť ďalšie štyri nové strany

NETKY.SK • 21 August 2016, 15:50 • 2 min
Na Slovensku chcú vzniknúť ďalšie štyri nové strany

BRATISLAVA - Na Slovensku chcú vzniknúť ďalšie štyri politické strany - Liberálna strana Slovenska, Sloboda a priama demokracia, Hnutie Obrody a Strana Šariš.

slovakia

left justify in out

Ministerstvu vnútra oznámili začatie zbierania podpisov. Na registráciu strany je potrebné vyzbierať aspoň 10.000 podpisov.

 

Zbieranie podpisov v posledných mesiacoch oznámili aj iné formujúce sa strany. Zatiaľ však medzi registrovanými stranami nefiguruje ani Rozvoj a suverenita Slovenska, Zmena, Úžas, ani hnutie SEN, ktoré sa pokúšal založiť aktivista Eduard Chmelár.

 

Ten už síce potrebné podpisy odovzdal. Ministerstvo však hnutie nezaregistrovalo, keďže pri overovaní hárkov s 11.500 podpismi boli nájdené nedostatky. Chmelár to označil za politicky motivované. Ministerstvo argumentovalo chybovosťou hárkov.

 

Nateraz nie je v registri ani strana GINN priama demokracia (GINN), s ktorou chcel do slovenskej politiky zasiahnuť aktivista Martin Daňo. Zviditeľnil sa okrem iného podvodným trojitým hlasovaním pri prezidentských voľbách. Vzniknúť chceli pred časom aj strany s názvami Zmena pre ľudí, Deti a Rodina, Strana XY či Obrodné spoločné občianske hnutie (OSOH).

 

Na ministerstve vnútra je zaregistrovaných viac ako 150 politických strán a hnutí. Viaceré z nich sú v likvidácii.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies