Na Slovensku by sa mohlo vyrábať nové vojenské obrnené vozidlo

NETKY.SK • 29 September 2018, 06:23 • 2 min
Na Slovensku by sa mohlo vyrábať nové vojenské obrnené vozidlo

BRATISLAVA - Slovenský obranný priemysel by mohol mať väčšinový podiel na výrobe nového obrneného vozidla 4x4 Gerlach. Spoločnosť, ktorá stojí za jeho vývojom, predpokladá, že pri výrobe základnej verzie môže byť až 80 percent z ceny tohto vozidla alokovaných na Slovensku.

slovakia

left justify in out

"Produkt je v súčasnosti na báze modulárneho modulu, okrem tohto faktoru je možné pri rýchlom rozbehu výroby využiť aj skúsenosti so strojárskou výrobou a inžinierskymi činnosťami v Českej republike a na Slovensku," povedal pre TASR Juraj Paľko, obchodný riaditeľ spoločnosti Zetor Engineering Slovakia.

 

Pripomenul, že vozidlo má za sebou skúšky slovenskej armády i zahraničné vojenské skúšky. "Rokujeme o možnostiach dodávok aj v Poľsku, Rumunsku, Belgicku a najnovšie aj v Slovinsku," doplnil Paľko.

 

Okrem balistickej a protimínovej ochrany je vozidlo, ktoré pojme šesť až osem osôb v plnom výstroji, schopné prekonať 60-percentné stúpanie a dosiahnuť rýchlosť 110 km/h.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies