Na Slovensku by chcela vzniknúť ďalšia strana: Má podobný názov ako Merkelovej CDU

NETKY.SK • 6 Marec 2017, 08:48 • 2 min
Na Slovensku by chcela vzniknúť ďalšia strana: Má podobný názov ako Merkelovej CDU

BRATISLAVA - Na Slovensku by chceli vzniknúť viaceré nové strany. K tým, čo už dávnejšie oznámili, že začínajú zbierať podpisy na registráciu, pribudla vo februári ďalšia. Volať sa chce CESTA-DROM-ÚT so skratkou CDU. Oznámenia o zbieraní podpisov sú na webstránke ministerstva vnútra.

slovakia

left justify in out

Už niekoľko týždňov až mesiacov na webe svietia oznámenia od prípravných výborov vznikajúcich strán Nezávislosť a jednota (NAJ), Slovenskí národní patrioti (SNP), Sloboda a priama demokracia, Slovenské hnutie obrody a Cieľ.

 

Na Slovensku máme podľa ministerstva vnútra zaregistrovaných 153 politických strán a hnutí. Z toho 64 je aktívnych a 89 sa nachádza v likvidácii. Vlani nevznikla žiadna nová politická strana či hnutie, do likvidácie vstúpili dve a dve boli z registra politických strán a hnutí vymazané.

 

Politické hnutia na Slovensku vznikajú občas aj tak, že si niekto napríklad kúpi už existujúcu stranu a premenuje ju. Pokiaľ strana nevzniká kúpou a premenovaním už existujúcej, jej zakladatelia musia vyzbierať aspoň 10.000 podpisov, odovzdať ich ministerstvu a požiadať o registráciu. Ak splní všetky zákonné podmienky, ministerstvo ju zaregistruje.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies