Na slovenskom tróne bez zmeny, hráčmi roka Štochl a Tóthová

NETKY.SK • 2 Apríl 2012, 07:02 • 2 min
Na slovenskom tróne bez zmeny, hráčmi roka Štochl a Tóthová

Na slovenskom tróne bez zmeny, hráčmi roka Štochl a Tóthová - Ostatné športy Na tróne slovenskej hádzanej potrvá vláda súčasného kráľovského páru ešte minimálne jeden rok. Anketu Slovenského zväzu hádzanej o najlepších hráčoch roka 2011 vyhrali rovnako ak

slovakia

left justify in out

img

  

img

    Brankár francúzskeho Montpellieru Štochl si pripísal už štvrtý triumf v rade a súčtom siedmich ocenení upevnil svoju pozíciu absolútneho rekordéra v ankete vyhlasovanej od roku 1973. Spojka českej Poruby Alžbeta Tóthová získala ocenenie po piaty raz a vyrovnala dotejašie maximum legendárnej Márie Ďurišinovej.
       Tóthová, ktorá v hlavnom hlasovaní zvíťazila pred Dagmar Stuparičovou a Zuzanou Školkovou, nazbierala rovnako ako vlani dovedna až tri ocenenia - okrem hlavného titulu ju hlasy novinárov, zástupcov klubov a zväzu vyniesli aj k víťazstvám v kategóriách najlepšia hráčka slovenskej časti interligy WHIL i najlepšia ľavá spojka. Inak ale v podobe ocenenej ženskej sedmičky nastalo v porovnaní s vlaňajškom riadne zemetrasenie - svoju pozíciu si ubránili okrem Tóthovej iba krídelníčky Dagmar Stuparičová z nemeckého Thüringenu a Simona Pileková zo Šale. Cenu pre najlepšiu pivotkou získala Patrícia Wollingerová z Iuventy Michalovce, ktorej v hviezdnej zostave spoločnosť robí aj klubová spoluhráčka - pravá spojka Lucia Tobiášová. Titul pre najlepšiu strednú spojku skončil v rukách Partizánčanky Klaudie Michnovej a za najlepšiu brankárku vyhlásili Zuzanu Školkovú, tiež zo Slávie.
      Štochl, ktorý triumfoval pred Františkom Šulcom a Radoslavom Antlom, si logicky prevzal aj ocenenie pre najlepšieho gólmana. Obaja jeho menej úspešní rivali si to vynahradili inak - Antl získal trofej pre najlepšieho hráča mužskej extraligy i najlepšie ľavé krídlo a najlepší kanonier základnej časti LM zo Szegedu Šulc pozíciou v Sedmičke roka ako najlepšia ľavá spojka. Novou tvárou v top tíme v porovnaní s elitným zoskupením spred pätnástich mesiacov bol aj pivot Michal Kopčo - posty si okrem Štochla obhájili na pravej spojke Daniel Valo, na strednej Peter Kukučka a na pravom krídle Tomáš Urban.
      O ceny pre najväčšie talenty roka sa podelili Roman Drobňák z Tatrana Prešov a Dominika Kodajová z ŠKP Piccard Senec.
      Na slávnostnom vyhlasovaní ankety v bytčianskom Dome kultúry sa nové vedenie Slovenského zväzu hádzanej rozhodlo uviesť aj ďalší tucet mien do Siene slávy založenej iba vlani. Pocty sa dostalo dvanástim osobnostiam - Vincentovi Lafkovi, Helene Medveckej-Mahorovej, Jane Stašovej, Jane Kuťkovej, Ernestovi Gubrickému, Jánovi Keckeméthymu, Eduardovi Pardubskému, Ľubošovi Zemanovi, Milanovi Mikušovi, Vladimírovi Serugovi, Marte Hajkovej a Jozefovi Slovíkovi.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies