Na slovenskom trhu sa predávali nebezpečné svetelné reťaze

NETKY.SK • 12 Január 2015, 15:03 • 2 min
Na slovenskom trhu sa predávali nebezpečné svetelné reťaze

BRATISLAVA - Nebezpečenstvo elektrického šoku a požiaru predstavujú svetelné reťaze 140 Rice lights, ktoré dodávala na slovenský trh bratislavská spoločnosť Leimport.

slovakia

left justify in out

Výrobok s označením pôvodu z Číny pozostáva zo 140 nevymeniteľných LED žiaroviek s blikacím zariadením, balené sú v papierovej škatuli, popis je v portugalskom jazyku, na nálepke je uvedené "IKO® GERMANY".
     

Slovenská obchodná inšpekcia (SOI) kontrolovaným osobám uložila zákaz predaja a distribúcie, povinnosť stiahnuť uvedené výrobky z trhu. Súčasne im uložila povinnosť oznámiť nebezpečnosť výrobkov spotrebiteľom, ktorí majú právo na vrátenie kúpnej ceny, ak výrobok do predajne vrátia. SOI odporúča, aby ho vo vlastnom záujme prestali používať.
     

Rovnako nebezpečná je aj ďalšia vianočná svetelná reťaz s označením "180L LAMPADAS" v zelenom vyhotovení, ktorá je vybavená nevymeniteľnými LED žiarovkami. Na prívodnom kábli s vidlicou je pripevnené zariadenie na prepínanie frekvencií svietenia – blikania. Na kábli bola pripevnená návlečka s červeným písmom. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies