Na Slovensko zavíta rumunská režisérka Monica Lazurean-Gorgan

NETKY.SK • 3 August 2017, 15:00 • 2 min
Na Slovensko zavíta rumunská režisérka Monica Lazurean-Gorgan

Bratislava - Letný filmový seminár 4 živly, ktorý sa uskutoční v Banskej Štiavnici od 9. do 13. augusta na tému viera, bude hostiť aj Monicu Lazurean-Gorgan.

slovakia

left justify in out

Rumunská režisérka, ktorá osobne predstaví svoj film Iba dych (Doar o rasuflare, 2016), prichádza na Slovensko na pozvanie medzinárodnej platformy na distribúciu kreatívnych dokumentov KineDok.

 

Okrem filmového seminára navštívi v rámci KineDok turné ďalšie dve projekčné miesta. V Považskej Bystrici v Cooltajneri sa s režisérkou môžu stretnúť priaznivci kreatívneho dokumentu a diskutovať s filmárkou 11. augusta a o deň neskôr (12. 8.) v Ružomberku v Galérii Ľudovíta Fullu.

 

Hlavná postava filmu Monicy Lazurean-Gorgan Iba dych, Dobrin Sicrea, je oddaný nábožný otec, ktorý sa modlí za zázrak, vyliečenie svojej dcéry Denisy, ktorá sa narodila s ochorením spina bifida - rázštepom chrbtice.

Dobrin poslušne chodí do kostola a verí v boží zásah. Ale zachráni jeho láska a oddanosť jeho rodinu, alebo ju zničí?

 

Vycibrene spracovaný dokument mapuje sedem rokov v živote Dobrina a jeho rodiny, počas ktorých je ich viera v Boha a hlavne v seba navzájom, tvrdo skúšaná.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucia Fabova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies