Na Slovensko zavíta rocková opera Avantasia

NETKY.SK • 23 Marec 2016, 14:39 • 2 min
Na Slovensko zavíta rocková opera Avantasia

BRATISLAVA - Nemecká rocková a heavymetalová formácia Avantasia vystúpi v rámci svojho svetového turné k albumu Ghostlights (2016) aj na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Projekt hudobníka Tobiasa Sammeta sa najprv predstaví v nedeľu 27. marca na banskobystrickom Zimnom štadióne, pričom návštevu Slovenska zakončí o deň neskôr v Športovej hale Elán v Bratislave. Priaznivci formácie sa môžu tešiť na trojhodinovú hudobnú šou, ktorá bude prierezom najväčších hitov tejto úspešnej rockovej opery.


Projekt Avantasia, ktorý spája prvky rocku a heavymetalu s operou, vznikol vďaka spomínanému Tobiasovi Sammetovi z kapely Edguy. Formácia, v ktorej okrem 38-ročného Sammeta (spev, basgitara) pôsobia aj Sascha Paeth (gitara), Michael "Miro" Rodenberg (klávesy) a Felix Bohnke (bicie), debutovala v roku 2001 štúdiovkou The Metal Opera.

 

Nasledovalo ďalších šesť albumov ako napríklad The Metal Opera Part II (2002), The Scarecrow (2008), The Wicked Symphony (2010), The Mystery of Time (2013) či zatiaľ naposledy Ghostlights (2016). Avantasia je známa tiež spoluprácou s množstvom známych hudobníkov. Medzi hostí, ktorí sa zúčastňujú na unikátnych predstaveniach, patria napríklad bývalý spevák kapely Helloween Michael Kiske, Eric Martin z americkej skupiny Mr. Big, Bob Catley z formácie Magnum, Ronnie Atkins z kapely Pretty Maids a ďalší.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona