Na Slovensko zavíta ku koncu týždňa zima

NETKY.SK • 8 December 2022, 13:00 • 2 min
Na Slovensko zavíta ku koncu týždňa zima

BRATISLAVA - Na Slovensko zavíta ku koncu týždňa zima. Najchladnejšie by malo byť v pondelok a v utorok (12. - 13. 12.), keď bude na väčšine územia celodenný mráz a na severe len okolo mínus piatich stupňov Celzia. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na sociálnej sieti.

slovakia

left justify in out

"Nočná teplota vzduchu ešte nebude veľmi nízka, keďže sa nad našou oblasťou bude nachádzať veľa oblačnosti, ale ojedinelý pokles teploty pod mínus desať stupňov Celzia zrejme zaznamenáme," priblížili meteorológovia. Studený vzduch je podľa nich už v týchto chvíľach pomerne blízko nášho územia a v ďalších dňoch zotrvá nad strednou Európou. SHMÚ zároveň poukázal, že v nižších polohách na väčšine územia až do utorka (6. 12.) absentovala snehová pokrývka a v nižších polohách nebol zaznamenaný silný mráz, teda minimum teploty vzduchu pod mínus desať stupňov Celzia. "Na druhej strane sa na viacerých miestach vyskytlo aspoň prvé sneženie a aj v nížinách sa na niektorých miestach prechodne vytvorila snehová pokrývka alebo aspoň poprašok," poznamenal ústav. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies